OZNAM PRE VERIACICH:
OZNAM PRE VERIACICH: DSC_0048

OZNAM PRE VERIACICH: DSC_0048

Farský úrad Oravská Polhora,

oznamuje veriacim v obci Oravská Polhora, že od zajtra t. j. 11. 3. 2020 (streda) do 23. 3. 2020 na základe stanoviska Konferencie biskupov Slovenska sa nebudú konať verejné bohoslužby v našom farskom kostole, ani v kaplnke.

Uvedené vyplýva aj z rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR, kde je prijaté opatrenie podľa § 48 ods. 4 písm. d) zák. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, kde sa zakazuje organizovať a usporadúvať hromadné podujatia.

Konferencia biskupov Slovenska povzbudzuje veriacich k sledovaniu televíznych a rozhlasových prenosov bohoslužieb, ktoré sa budú konať neverejným spôsobom. Všetkých vyzývajú k modlitbám a s dôverou sa v rodinách obracať o pomoc a ochranu na našu Nebeskú Matku Sedembolestnú Pannu Máriu patrónku Slovenska.

ÚMYSLY SV. OMŠÍ BUDÚ ODSLÚŽENÉ v ten deň, ako boli vyhlásené pri súkromnej sv. omši – tj. bez účasti veriacich.

Kto by potreboval prijať sviatosť zmierenianahlásiť krst, pohreb, či chorého, ktorý potrebuje zaopatriť, prosíme, nech sa ohlási na farskom úrade.

Kostol bude otvorený každý deň od 7:00 hod do 19:00 hod. takže pomodliť sa môžete prísť kedykoľvek.

Všetkých pozývame k modlitbám. Nestrácajme nádej, neprepadajme obavám, a s dôverou sa v našich rodinách obracajme na našu Nebeskú Matku:

„Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska, prosíme ťa o tvoju pomoc a ochranu. Vypros uzdravenie chorým, ochraňuj zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú a odvráť šíreniechoroby. Oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame!“

 

Viac informácií tu:

https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20200310023