Bodka za prázdninami 2016
Bodka za prázdninami 2016

Bodka za prázdninami 2016

Tak ako po iné roky ani tento si deti nenechali ujsť dňa 28. augusta farskú akciu známu ako Bodka za prázdninami, kde deti prichádzali s vedomím, že leto pomaly končí a je najvyšší čas sa opäť vrátiť ku školským povinnostiam. V čase od 13:00 deti aj napriek ostrým slnečným lúčom súťažili a bojovali s obrovskou dávkou trpezlivosti a šikovnosti. Niektoré za pomoci rodičov, tie staršie to zvládli aj samé. Akcia sa uskutočnila v okolí kostola, kde animátori prichystali pre deti niekoľko skutočne zaujímavých stanovíšť. Na každom stanovišti mohlo dieťa za splnenie úlohy získať Bodkokorunky, ktoré v bufete mohli vymeniť za školské potreby či sladkosti.

Celá Bodka sa niesla v téme SVET. Každé jedno stanovište predstavovalo inú krajinu, o čom napovedali aj ceduľky s vlajkou a krátkym popisom daného štátu. Tieto údaje deťom napomáhali pri lúštení celobodkovej súťaže predstavujúcej tajničku, na ktorej kľúč hravo prišli. Novinkou tohtoročnej Bodky bol maskot Bodkáčik, ktorý vyčaril úsmev na tvári okrem detí aj dospelým, či už excelentným tanečným výkonom alebo vytŕčajúc sa na spoločných fotografiách.

Vzduchom sa niesla príjemná vôňa čerstvého langoša či kotlíkového gulášu. Smäd zahnala čapovaná kofola či pivo, ktoré zároveň predstavovali príjemné osvieženie.

Tvrdá práca animátorov, chutné jedlo pani kuchárok, ochota sponzorov – to všetko stálo za príjemným priebehom Bodky, čo si zaslúži poďakovanie nielen tým, ktorí sa podieľali na jej organizácii, ale takisto tým, ktorí boli ochotní prísť a stretnúť sa spoločne ako veľká farská rodina.


Bodka 2016