Nové fotografie z požehnania sochy bl. Jána Pavla II.
Nové fotografie z požehnania sochy bl. Jána Pavla II.

Nové fotografie z požehnania sochy bl. Jána Pavla II.

V našej farnosti Oravská Polhora sa v pondelok 31. októbra 2011 uskutočnilo slávnostné požehnanie sochy bl. pápeža Jána Pavla II.. Slávnostnú svätú omšu pri tejto príležitosti celebroval J.Em. Stanislaw kardinál Dziwisz,krakovský arcibiskup, ktorý bol osobným tajomníkom tohto veľkého pápeža.

Ján Pavol II. ešte ako krakovský arcibiskup bol viackrát v katastri obce Oravská Polhora, počas turistiky na Babiu horu. Naši veriaci v spolupráci s okolitými obcami už v minulosti postavili na Babej hore pamätník Jánovi Pavlovi II., ktorý svoju blízkosť k Slovákom viackrát preukázal na svojich pastoračných návštevách na Slovensku i počas audiencií v Ríme.

Naša farnosť Oravská Polhora v máji tohto roku dostala od kardinála Dziwisza vzácny dar – relikviu krvi bl. Jána Pavla II. K prehĺbeniu úcty k bl. Jánovi Pavlovi II. má slúžiť aj jeho socha  v nadživotnej veľkosti umiestnená pred farským kostolom.

foto: František Vorčák

[nggallery id=21]

One comment

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.