Blahorečenie Anny Kolesárovej
Blahorečenie Anny Kolesárovej DSC_0780 - kópia

Blahorečenie Anny Kolesárovej DSC_0780 - kópia

Naša farnosť spolu s farníkmi zo Sihelného a okolitých dedín putovala 1. septembra 2018 do Košíc na blahorečenie Anky Kolesárovej. Blahorečil ju legát pápeža Františka, kardinál Angelo Becciu, nový prefekt Kongregácie pre kauzy svätých.
„Prekonávajte ťažkosti života a zachovajte si čisté srdce. Povedal by som: srdce bohaté na lásku, vždy ochotné darovať sa a byť pozorné k potrebám iných, zvlášť najslabších a chudobných. Prijmite do svojho srdca Ježišovo Slovo a nechajte sa ním pretvárať: iba Kristus nás môže naučiť skutočne milovať, lebo On je Láska. Nemajte strach zo seba samých. Aj po páde nám Kristovo odpustenie pomáha znovu s odvahou kráčať. Jeho milosrdná láska uzdravuje každé zranené srdce a napĺňa ho skutočnou radosťou, aby sme boli vo svete autentickí svedkovia Božieho kráľovstva. Nech svedectvo Anny, mučeníčky čistoty, povzbudí aj vás, žijúcich v manželstve, k prežívaniu krásy nerozlučiteľného a verného spoločenstva. Dobro premôže každé zlo a s Kristom sa prekoná každá manželská kríza.
Drahí bratia a sestry, najväčšie dobro, ktoré v živote môžeme mať, je náš vzťah s Bohom. Hľadiac na mučeníctvo mladej Anny, dcéry tejto milovanej zeme a miestnej Cirkvi, prosme, aby naše srdcia boli priľnuté ku skutočným pokladom kresťanských čností, aby sme každý deň hľadali najvzácnejšiu perlu, ktorou je Boh. Strážme si čistotu svojich sŕdc, aby sme sa stali blahoslavenými a mohli jedného dňa vidieť Boha.“ (z homílie kardinála Giovanniho Angela Becciu)
Dátum liturgického slávenia sviatku novej blahoslavenej stanovil pápež František na 20. novembra.
Spoločne volajme: Blahoslavená Anna, oroduj za nás!